Kitap falı
Yazan Kategori yazma ipuçlarıAtölyede sıkça konuşuyoruz. Nereden ilham alacağız? Nasıl konu bulacağız?
Gözlem, en temel kaynak olmakla birlikte kitapları unutmamalı. Daha önce severek okuduğunuz bir kitabı elinize alın. Roman, şiir, öykü, deneme… Rastgele bir sayfasını açıp okuyun. Ne düşündürdü? Ne hissettirdi? Anlatımında sizi etkileyen ne oldu? Gözünüzde neler canlandı? Neler çağrıştırdı? Bunları not edin. Sıcağı sıcağına ya da dinlendirdikten sonra kendi denemenizi, öykünüzü, şiirinizi yazın.
Yazmayı arzulamak başlamak için yeterli. Bir de kitap falı baktın mı uçuşsun sözcükler!
merhaba .bana yazın demişsiniz diye yazıyorum .Yazmak kendiliğinden oluşan bir durum diye düşünüyorum .Ne yazsam diye düşününce yazmak çok zor olsa gerek .Ben 6 yıl hiç aralıksız günlük tuttum .Genelde öfke ,kızgınlık ve duygusallık dolu yazılar …Ama yeni bir hayata başlarken yani evlenirken onları radikal bir kararla yok ettim .Tabi ki çok pişmanım .Ama yine yazdım sonrasında .Bu elde değil ki .Hala yazıyorum .Benimkiler sadece duygular ,oğlum hakkında ,eşim hakkında ,tüm duygularım .Söyleyemediklerim o satırlarda genelde.Ama kim okumak ister ki onları .Ya da etkiler mi acaba diğer insanları ..yine yazdım işte. teşekkürler çok çok .
Yorumunuz için teşekkürler. Bence en önemlisi insanın kendine yazması. Dediğiniz gibi duyguları dile getirmek… Aynı duyguları paylaşan insanlara ulaşmak isterseniz blog açıp istediklerinizi paylaşabilirsiniz. İlham almak, bir kurgu yaratmak, mesela öykü yazmak için faydalı olabilir. Yeter ki yazmaya devam edin… Sevgiler